Feyenoord - Leverkusen

Feyenoord is een Nederlandse voetbalclub. De club is opgericht op 19 juli 1908 en speelt zijn thuiswedstrijden in De Kuip in Rotterdam. Feyenoord is een van de drie traditionele topclubs van Nederland, samen met Ajax en PSV. Ze hebben 15 landstitels, 13 KNVB bekers en 4 UEFA-bekers gewonnen. Bayer Leverkusen is een Duitse voetbalclub. De club is opgericht op 1 juli 1904 en speelt zijn thuiswedstrijden in de BayArena in Leverkusen. Bayer Leverkusen is een van de succesvolste clubs in de Bundesliga, met 15 kampioenschappen en zes DFB-Pokals. Ze hebben ook de UEFA Champions League in 1988 gewonnen.

Op 19 september 2024 stond de wedstrijd Feyenoord - Leverkusen op het programma. Het was een wedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Champions League. Feyenoord had een goede start van het seizoen en had zes van de eerste acht wedstrijden in de Eredivisie gewonnen. Leverkusen had ook een goede start van het seizoen en had vijf van de eerste zeven wedstrijden in de Bundesliga gewonnen.

De wedstrijd was spannend en enerverend. Feyenoord scoorde als eerste via Santiago Gimenez in de 15e minuut. Leverkusen kwam echter terug in de wedstrijd en scoorde drie doelpunten in de eerste helft via Florian Wirtz (25e minuut), Alejandro Grimaldo (30e minuut) en Timon Wellenreuther (44e minuut). In de tweede helft scoorde Feyenoord nog een doelpunt via Alireza Jahanbakhsh in de 60e minuut. Leverkusen scoorde echter nog een doelpunt via Moussa Diaby in de 75e minuut. De wedstrijd eindigde in 2-4. De uitslag betekent dat Leverkusen drie punten krijgt en Feyenoord geen.

De wedstrijd was een teleurstelling voor Feyenoord. De club had gehoopt op een goede start van de Champions League, maar verloor de eerste wedstrijd. Leverkusen daarentegen zal blij zijn met de overwinning. De club heeft nu een goed uitgangspunt voor de rest van de groepsfase.

De volgende wedstrijd van Feyenoord is op 27 september 2024 tegen FC Porto. De volgende wedstrijd van Leverkusen is op 27 september 2024 tegen Club Brugge.