Feyenoord - Leverkusen: Een ontnuchterend begin in de Champions League

Feyenoord is zijn Champions League-avontuur begonnen met een fikse nederlaag tegen Bayer Leverkusen. In eigen huis verloren de Rotterdammers met 0-4, wat meteen een domper is op de feestvreugde.

Leverkusen was vanaf het begin de betere ploeg en kwam al snel op voorsprong door Florian Wirtz. De Duitse aanvaller scoorde in de vijfde minuut en zette daarmee de toon voor de rest van de wedstrijd.

Feyenoord kon geen vuist maken tegen de Duitse kampioen en incasseerde in de 30ste minuut de tweede treffer. Alejandro Grimaldo schoot de bal hard in de hoek, waardoor de Rotterdammers op een nog grotere achterstand kwamen.

Vlak voor rust maakte Wirtz zijn tweede goal van de avond, ditmaal met een prachtige volley. Het was een klap in het gezicht voor Feyenoord, dat in de rust al met 0-3 achterstond.

In de tweede helft kon Feyenoord nog iets terugdoen, maar een eigen goal van Timon Wellenreuther bracht de eindstand op 0-4. Het was een pijnlijke nederlaag voor de Rotterdammers, die nu een zware opgave hebben om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Wat ging er mis?

Er zijn meerdere redenen voor de nederlaag van Feyenoord. Allereerst was Leverkusen gewoonweg een betere ploeg. De Duitsers waren technisch vaardiger, fysiek sterker en tactisch beter georganiseerd.

Daarnaast maakte Feyenoord zelf ook een aantal fouten. De verdediging was kwetsbaar en de aanval was niet scherp genoeg. Bovendien mistte de ploeg een aantal belangrijke spelers, zoals Orkun Kökcü en Gernot Trauner.

Wat nu?

De nederlaag tegen Leverkusen is een wake-up call voor Feyenoord. De ploeg moet zich herpakken en snel verbetering laten zien. De volgende wedstrijd in de Champions League is op dinsdag 27 september tegen FC Porto. Een overwinning is dan noodzakelijk om nog kans te maken op een plaats in de volgende ronde.

Het is duidelijk dat Feyenoord nog veel werk te verzetten heeft. De ploeg moet zich tactisch en mentaal verbeteren en de individuele kwaliteit verhogen. Als dat lukt, dan is het nog steeds mogelijk om een goed resultaat te behalen in de Champions League.