Feyenoord wint nipt

Feyenoord wint nipt van stug Heracles

Vierde seizoensoverwinning voor ploeg Slot

Feyenoord heeft zaterdagmiddag een moeizame overwinning geboekt op Heracles Almelo. In een matig duel op Het Kasteel trokken de Rotterdammers met 2-1 aan het langste eind.

Wissels

Trainer Arne Slot koos voor een aantal wijzigingen in zijn basiselftal ten opzichte van het gewonnen duel met PEC Zwolle van vorige week. Javairô Dilrosun en Cyriel Dessers keerden terug in de ploeg, ten koste van Patrik Wålemark en Alireza Jahanbakhsh.

Weinig kansen

In de eerste helft hadden beide ploegen weinig kansen. Feyenoord had het meeste balbezit, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden voor het doel van Heracles-keeper Janis Blaswich. De bezoekers hielden het juist compact en kwamen een paar keer gevaarlijk uit de counter.

Doorbraak na rust

Na de rust brak Feyenoord de ban. Dilrosun zette met een slimme pass Dessers vrij voor het doel, die koelbloedig afrondde: 1-0. Heracles reageerde echter snel en kwam via Samuel Armenteros op gelijke hoogte.

Slotfase

In de slotfase drong Feyenoord aan voor de winst.invaller Jahanbakhsh zorgde uiteindelijk voor de bevrijdende treffer. De Iraanse aanvaller kopte de voorzet van Guus Til binnen: 2-1.

Moeizame overwinning

Hoewel Feyenoord uiteindelijk de drie punten pakte, was het een moeizame overwinning. De Rotterdammers hadden moeite om het stugge Heracles te bespelen. Toch leverde het team van Slot weer een goede prestatie.

Toekomst

Door de overwinning blijft Feyenoord meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen PSV. Heracles staat na de nederlaag nog steeds op de laatste plaats.