Formula 1 - kaksoisvoitto Turkin GP:ssä

Viime sunnuntaina Istanbulin Parkissa ajetussa Turkin GP:ssä saatiin aikaan historian ensimmäinen kaksoisvoitto, kun Red Bullin Max Verstappen otti voiton ja hänen tallitoverinsa Sergio Pérez sijoittui toiseksi. Tämä oli Red Bullin ensimmäinen kaksoisvoitto sitten vuoden 2016.

Kisa oli ehdottoman jännittävä, sillä kärkivaihtui useita kertoja sateen takia, joka teki radan erittäin liukkaaksi. Verstappen osoitti olevansa sateen mestari, kun hän ohitti Mercedeksen Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin useita kertoja ja otti lopulta voiton. Pérez ajoi myös erinomaisesti ja onnistui pitämään Hamiltonin takanaan viimeisillä kierroksilla.

Kaksoisvoitto oli Red Bullille erityisen tärkeä, sillä se toi heitä lähemmäksi Mercedeksen kiinni saamista MM-taistelussa. Verstappen nousi myös MM-sarjan kärkeen, kun Hamilton joutui tyytymään viidenteen sijaan. Pérezin toinen sija oli hänelle uran paras F1-sijoitus.

Turkin GP oli yksi F1-kauden jännittävimmistä, ja Red Bullin kaksoisvoitto oli ehdottomasti yksi kauden kohokohdista. Jäämme innolla odottamaan, mitä tulevissa kisoissa on luvassa, kun MM-taistelu jatkuu.

Red Bullin kaksoisvoiton avaimet
  • Verstappenin uskomaton ajotaito sateessa
  • Pérezin erinomainen puolustaminen Hamiltonia vastaan
  • Red Bullin strategiset päätökset, jotka osuivat oikeaan
  • Mercedeksen taktisia virheitä

Verstappenin ennätysmäinen kausi

Verstappen on ajanut erinomaisen kauden 2021. Hän on voittanut jo kahdeksan kisaa ja on MM-sarjan kärjessä. Hän on myös tehnyt historiaa olemalla tähän mennessä nuorin MM-sarjan kärkipaikalla ollut kuljettaja. Verstappen on vain 24-vuotias, ja hänellä on vielä monta vuotta huipputasolla ajamista edessään. Hänestä povataan tulevaisuuden F1-tähteä, ja hän on jo nyt yksi lajin suosituimmista kuljettajista.

F1-kauden loppusuora

F1-kausi 2021 lähestyy loppuaan, ja jäljellä on enää kolme kisaa. MM-taistelu on edelleen tiukka, ja sekä Verstappen että Hamiltonilla on hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus. Red Bull on ollut hyvässä vauhdissa viime aikoina, mutta Mercedes on edelleen vahva haastaja. Jäämme innolla odottamaan, miten kausi päättyy, ja kuka voittaa vuoden 2021 F1-mestaruuden.