Genoa vs Inter: Inter hardloop weg met die punte

Genoese harte is gebreek toe Inter Mailand Saterdag 'n 2-0-oorwinning op die Stadio Luigi Ferraris behaal het.
Toe die fluitjie vir afskop blaas, het die spanning in die lug gehang soos 'n swaard van Damocles oor die Louis Ferraris-stadion. Die Genoa-ondersteuners, geklee in hul tradisionele rooi en blou, het hul stemme verhef in 'n koor van aanmoediging, hul hoop en drome vir 'n oorwinning in hul harte.
Die Inter-span, aan die ander kant, het 'n kalm en versamelde voorkoms gehandhaaf. Met spelers soos Romelu Lukaku, Nicolo Barella en Lautaro Martinez in hul geledere, het hulle 'n selfvertroue aan die dag gelê wat uit hul indrukwekkende seisoenrekord gehaal is.
Die eerste helfte was 'n versigtige affêre, met beide spanne huiwerig om aan te val. Toe, kort voor die halftyd, het Federico Dimarco 'n blink hou geskiet wat die bal oor die Genoa-doellyn gestuur het. Die stadio het gedompel in stilte, die hoe-gejuig van die Genoa-ondersteuners het verstom.
Genoa het in die tweede helfte geveg om terug te kom in die wedstryd, maar die verdediging van Inter was onbreekbaar. Die besoekers het hul voorsprong in die laaste minute uitgebrei toe Edin Dzeko 'n doel aangeteken het, en die finale uitslag 2-0 bevestig.
Die oorwinning het Inter se voorsprong bo AC Milan, hul eertydse stadmededingers, tot 2 punte uitgebrei. Die Nerazzurri het nou 46 punte uit 19 wedstryde, terwyl die Rossoneri op 44 punte bly. Genoa, aan die ander kant, sukkel in die afsonderingssone en is nou net 2 punte bo die laaste plek.
Die wedstryd in 'n neutedop
  • Inter het die wedstryd met 'n vinnige aanval begin, wat tot 'n doel van Federico Dimarco gelei het.
  • Genoa het in die tweede helfte geveg om terug te kom in die wedstryd, maar die Inter-verdediging was onbreekbaar.
  • Edin Dzeko het die oorwinning in die laaste minute verseël met 'n doel wat die eindtelling 2-0 gemaak het.
Teken van die tye
Die oorwinning van Inter is 'n teken van die veranderende waghou in die Serie A. Inter is nou die dominante krag in Milaan, terwyl Genoa veg om in die afdeling te bly. Hierdie verskuiwing in mag sal ongetwyfeld 'n impak hê op die titelren en die wedloop vir Europese plekke.
Wat volgende?
Inter sal volgende week in aksie wees teen Udinese in die Serie A, terwyl Genoa teen Fiorentina sal speel. Beide wedstryde sal belangrik wees in die onderskeie titel- en relegasiestrewe van die spanne.