Groningen - Feyenoord

In een spannende pot voetbal stonden Groningen en Feyenoord tegenover elkaar in het Euroborgstadion. Het duel, dat van begin tot eind op het scherpst van de snede werd gespeeld, eindigde in een gelijkspel (2-2).

De wedstrijd begon fel, met beide teams die direct op zoek gingen naar de aanval. Feyenoord nam al snel het initiatief, maar Groningen verweerde zich kranig. In de 33e minuut kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong, toen een hoekschop van Thom van Bergen ongelukkig via Igor Paixão in het eigen doel belandde.

Feyenoord liet zich niet van de wijs brengen en bleef aandringen. In de 70e minuut was het dan toch raak, toen Paixão met een prachtige solo de gelijkmaker scoorde. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van de Rotterdammers, die daarmee weer helemaal in de wedstrijd zaten.

In de slotfase ging het er nog spannender aan toe. Groningen kreeg een strafschop, maar de inzet van Bjorn Meijer werd gekeerd door doelman Justin Bijlow. Niet veel later zorgde Brynjólfur Willumsson met een schitterende vrije trap voor de 2-1 voorsprong van de thuisploeg.

Feyenoord leek met lege handen huiswaarts te keren, maar in de blessuretijd sloeg het alsnog toe. Willumsson maakte zijn tweede van de avond, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Het was een teleurstellend resultaat voor de Rotterdammers, die hun voorsprong op Ajax hadden kunnen uitbreiden.

Voor Groningen was het een broodnodig punt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Dennis van der Ree staat nu op de veilige 14e plaats, met drie punten voorsprong op de nummer 16, Heracles Almelo.

Feyenoord blijft koploper in de Eredivisie, maar zag Ajax dichterbij komen. De Amsterdammers staan nu op twee punten achterstand, met nog vijf wedstrijden te spelen. De strijd om de landstitel is daarmee nog lang niet beslist.