Heeft PSV het grote gat met Ajax eindelijk gedicht?

PSV heeft in het Philips Stadion een belangrijke overwinning geboekt op Vitesse. De Eindhovenaren wonnen met 3-0 en staan nu op een punt van de koploper uit Amsterdam.

Het was PSV dat vanaf het begin de bovenliggende partij was. De ploeg van Ruud van Nistelrooij creëerde al vroeg enkele goede kansen, maar het duurde tot de 35e minuut voordat de openingstreffer viel. Ibrahim Sangaré schoot van randje zestien prachtig raak en bracht PSV op voorsprong.

De goal gaf PSV vleugels en de ploeg bleef daarna de betere partij. In de 55e minuut werd de voorsprong verdubbeld door Luuk de Jong. De spits kopte raak uit een voorzet van Xavi Simons.

Vitesse probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar PSV was duidelijk te sterk. In de 75e minuut maakte Johan Bakayoko er zelfs nog 3-0 van en besliste daarmee de wedstrijd definitief.

Door de overwinning staat PSV nu op een punt van Ajax. De ploeg van Alfred Schreuder heeft nog twee wedstrijden tegoed, maar PSV heeft het initiatief nu in eigen handen.

Is het gat gedicht?

De vraag is nu natuurlijk of PSV het gat met Ajax eindelijk heeft gedicht.

Het is nog te vroeg om daar een definitief antwoord op te geven, maar het is duidelijk dat PSV een grote stap in de goede richting heeft gezet.

De ploeg heeft laten zien dat ze Ajax aan kunnen en dat ze over het potentieel beschikken om voor de titel te gaan. Het is nu aan PSV om dit de komende weken te bewijzen.

Ajax heeft nog een aantal moeilijke wedstrijden voor de boeg, dus het is niet ondenkbaar dat PSV nog dichterbij komt. Als PSV de vorm van de laatste weken weet vast te houden, dan is er zeker kans op de titel.

Het belooft een spannende titelrace te worden en PSV heeft laten zien dat ze er klaar voor zijn.