Heerenveen en PEC spelen spannend duel

Afgelopen vrijdag stonden sc Heerenveen en PEC Zwolle tegenover elkaar in het Abe Lenstra Stadion. Het werd een bloedstollende wedstrijd die uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Flitsende start

De wedstrijd begon flitsend met een doelpunt van PEC Zwolle al in de 10e minuut. Davy van den Berg wist de bal knap binnen te schieten. Maar Heerenveen liet zich niet kennen en kwam al snel terug. In de 16e minuut maakte Dimitris Rallis de gelijkmaker.

Na deze snelle start zakte het tempo wat, maar beide teams bleven kansen creëren. Heerenveen was het gevaarlijkst met schoten van Van Persie en Sarr, maar PEC Zwolle hield goed stand.

Tweede helft

In de tweede helft werd het spel wat rommeliger. Beide teams maakten veel fouten en er waren weinig uitgespeelde kansen. Scheidsrechter Kuipers had zijn handen vol aan het in bedwang houden van de gemoederen.

Ondanks de vele overtredingen bleef het spannend tot het einde. In de laatste minuut van de wedstrijd had invaller Pelle van Amersfoort nog een grote kans om Heerenveen de overwinning te bezorgen, maar zijn schot ging net naast.

Teleurstelling bij Van Persie

Na afloop van de wedstrijd was trainer Robin van Persie teleurgesteld met het resultaat. "We hadden vandaag moeten winnen", zei hij. "We creëerden genoeg kansen, maar we waren niet scherp genoeg in de afronding. Dit zijn twee dure punten die we laten liggen in de strijd om de play-offs."

Ook PEC Zwolle-trainer Art Langeler was niet helemaal tevreden met het punt. "We speelden goed in de eerste helft en stonden verdiend op voorsprong", zei hij. "Maar in de tweede helft zakten we te ver terug en kwamen we nauwelijks nog aan voetballen toe. Gelukkig pakken we toch een punt mee, maar we hadden meer kunnen krijgen."

Door het gelijkspel blijft Heerenveen op de zesde plaats in de Eredivisie, terwijl PEC Zwolle negende staat. Beide teams komen volgende week weer in actie, wanneer Heerenveen op bezoek gaat bij FC Utrecht en PEC Zwolle thuis speelt tegen Feyenoord.