Heerenveen wint derby tegen Groningen

Het was een beroerde week voor SC Heerenveen. De Friezen verloren hun laatste twee competitieduels, maar konden in de derby van het Noorden tegen FC Groningen de draad weer oppakken. De wedstrijd eindigde in 2-1.
Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel een aantal goede kansen. Luciano Valente opende na negen minuten de score voor de thuisploeg. Groningen kwam nog wel langszij via Jacob Trenskow, maar Ion Nicolaescu zorgde in de tweede helft voor de winnende treffer.
Groningen eindigde de wedstrijd met negen man. Marvin Peersman en Brynjólfur Darri Willumsson kregen allebei rood. Heerenveen profiteerde optimaal van de overtalsituatie en boekte zo een belangrijke overwinning.
Door de zege klimt Heerenveen naar de achtste plaats in de Eredivisie, terwijl Groningen op de vijftiende plaats blijft staan.