Hemelsblauwe overwinning in helse ketel!

Standard heeft zaterdagavond een knappe overwinning geboekt op bezoek bij Charleroi. De Rouches wonnen met 2-0 in een sfeervolle maar felbevochten wedstrijd.

Ondanks het barre weer en de vijandige sfeer creëerde Standard al snel kansen. Dennis Eckert opende de score halverwege de eerste helft met een mooi afstandsschot. Na rust zette Boško Šutalo de overwinning veilig met een kopbal.

Tweede helft

In de tweede helft werd het spel feller. Charleroi probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar de Rouches-defensie hield stand. De zege werd extra zoet door de fysieke strijd en de hartstochtelijke steun van de thuisfans.

Heroïsche prestatie

Trainer Ronny Deila was na afloop trots op zijn spelers: "Dit was een heroïsche prestatie. We hebben ons niet laten intimideren door de sfeer en de tegenstand. We hebben gevochten en gewonnen, en dat is wat telt."

Toekomstperspectief

Met deze overwinning klimt Standard naar de achtste plaats in de stand. Het geeft de Rouches vertrouwen voor de komende wedstrijden. De volgende uitdaging wacht woensdag, wanneer ze thuis tegen Club Brugge spelen.

Opmerking

Deze wedstrijd werd gespeeld in een helse ketel. De sfeer was elektrisch, en de supporters van beide teams gingen helemaal op in de strijd. Het was een geweldige ervaring voor alle aanwezigen.