Hongarije, een verrassende tegenstander voor Nederland

Hongarije, zelden gezien als een topvoetbalnatie, heeft Nederland vrijdagavond weten te verrassen in de UEFA Nations League. De Hongaren stonden na 90 minuten spelen met 1-0 voor.
Het ongelooflijke begin
Het duel tussen Hongarije en Nederland begon ongelofelijk. Al na 32 minuten nam Hongarije de leiding door een doelpunt van Roland Sallai. De Nederlanders waren overrompeld en konden geen vuist maken.
Nederland ondermaats
In de tweede helft probeerde Nederland het tij te keren, maar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde ondermaats. De passes kwamen niet aan en er werd nauwelijks gevaar gecreëerd. Hongarije verdedigde sterk en gaf niets weg.
Virgil van Dijk met rode kaart
In de slotfase kreeg Nederland nog een domper te verwerken. Virgil van Dijk kreeg een rode kaart na een overtreding op Adam Szalai. Daardoor zal de aanvoerder van Oranje de komende wedstrijden missen.
Kortom, een onverwachte nederlaag voor Nederland tegen een sterk spelend Hongarije. De Oranje Leeuwen zullen zich moeten herpakken voor de komende wedstrijden in de UEFA Nations League.