IFK Göteborg mot Sirius

Jag är uppvuxen i en fotbollsfamilj. Min farfar var IFK Göteborg-supporter och tog med mig på matcher redan när jag var liten. Jag minns ljudet av den sjungande publiken, doften av nygrillat och spänningen i luften när matchen var på väg att börja. Den känslan har jag aldrig glömt.

Nu, många år senare, är jag själv en ivrig IFK Göteborg-supporter. Jag går på nästan alla matcher och jag har sett laget både vinna och förlora. Men oavsett resultatet så är det alltid en speciell upplevelse.

En av de matcher jag minns bäst är när IFK Göteborg mötte Sirius på Gamla Ullevi. Det var en varm sommardag och stämningen på läktarna var på topp. IFK Göteborg var det bättre laget i första halvlek och tog ledningen med 2-0. Men Sirius kom tillbaka i andra halvlek och kvitterade till 2-2.

I förlängningen hade båda lagen chanser att vinna matchen. Men det var till slut IFK Göteborg som drog det längsta strået. I den 118:e minuten gjorde Tobias Hysén matchens enda mål och IFK Göteborg vann med 3-2.

Det var en otrolig känsla att få se IFK Göteborg vinna på hemmaplan.
  • Publiken var helt fantastisk och sjöng hela matchen.