Jon Dahl Tomassons Sturhet Räddade Malmö FF

Malmö FF besegrade Hammarby i söndagens stormöte med 1-0. Målet gjordes av Marcus Antonsson i den 88:e minuten, men det avgörande var inte målet utan Tomassons beslut att starta Antonsson från början. Det var en dristig satsning som gav resultat.

Tomasson har blivit kritiserad för sin startelva under hela säsongen. Han har oftast valt att starta med Isaac Kiese Thelin som anfallare, trots att svensken inte har gjort mål i allsvenskan sedan i maj. Många har därför efterlyst ett byte på anfallspositionen, och i mötet mot Hammarby valde Tomasson slutligen att starta med Antonsson istället.

Det var ett dristigt beslut, men det visade sig vara helt rätt. Antonsson var ett ständigt hot mot Hammarbys backlinje och skapade flera farliga chanser. I den 88:e minuten kom så också målet. Antonsson vann en duell mot Jeppe Andersen och kunde sedan placera in bollen i mål. Målet skickade Malmö FF till toppen av tabellen och var också en stor personlig framgång för Antonsson, som fick revansch efter sina tidigare skadeproblem.

Efter matchen hyllades Tomasson av sina spelare för sitt mod och sin förmåga att fatta tuffa beslut. Spelarna framhöll att de tror på Tomassons ledarskap och att de är övertygade om att han kan leda Malmö FF till ett nytt SM-guld.

Tomassons beslut att starta med Antonsson var ett exempel på hans styrka som tränare. Han är inte rädd för att ta risker och han har alltid sina spelares bästa i åtanke. Det är en egenskap som alla framgångsrika tränare har, och det är en egenskap som kan ta Malmö FF långt i år.

Det är också viktigt att komma ihåg att Tomasson är en människa av kött och blod. Han gör också misstag, som alla andra. Men det viktiga är att han lär sig av sina misstag och att han aldrig ger upp. Det är därför som han är en så bra tränare, och det är därför som Malmö FF har så stora chanser att vinna SM-guld i år.

Vad tycker du om Tomassons ledarskap? Tror du att Malmö FF kan vinna SM-guld i år?