Jong Ajax - Cambuur: een mismatch van jewelste

Jong Ajax - Cambuur: een wedstrijd die op papier geen wedstrijd leek te worden. De Amsterdammers, koploper in de Keuken Kampioen Divisie, tegen de Friese hekkensluiter. Het resultaat was dan ook niet verrassend: Jong Ajax won met 5-0.

Toch was het duel boeiender dan de uitslag doet vermoeden. Cambuur, onder leiding van de debuterende trainer Maurice Steijn, liet zien over aardig wat potentie te beschikken. De Friezen speelden met veel inzet en beleving en creëerden in de eerste helft zelfs enkele goede kansen.

Maar Jong Ajax was gewoonweg een maatje te groot. De Amsterdammers waren technisch superieur en creëerden een stortvloed aan kansen. Het was alleen jammer dat de afwerking niet altijd even goed was.

In de tweede helft nam Jong Ajax het heft nog steviger in handen. De Amsterdammers scoorden nog drie keer en lieten Cambuur geen schijn van kans.

Voor Jong Ajax was het een belangrijke overwinning in de titelrace. De Amsterdammers blijven koploper en hebben nu vier punten voorsprong op FC Eindhoven.

Voor Cambuur was het een teleurstellende nederlaag, maar de ploeg van Steijn kan met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd. De Friezen lieten zien dat ze over potentie beschikken en met Steijn als trainer lijkt er een mooie toekomst in het verschiet te liggen.