Jong AZ - Emmen

Jong AZ begon sterk aan de wedstrijd en creëerde al snel een aantal kansen. In de 10e minuut was het raak toen Jesper Karlsson een voorzet van Dani de Wit binnenkopte. Jong AZ bleef daarna de betere ploeg, maar Emmen werd gaandeweg de wedstrijd sterker. In de 35e minuut kwam Emmen op gelijke hoogte door een doelpunt van Nick Bakker.
Na rust was het Emmen dat beter uit de startblokken kwam. In de 55e minuut nam Emmen de leiding door een doelpunt van Marko Kolar. Jong AZ probeerde daarna terug te komen in de wedstrijd, maar Emmen hield stand en won uiteindelijk met 2-1.
Jong AZ trainer Michel Vonk was na afloop teleurgesteld. "We begonnen goed aan de wedstrijd, maar na de gelijkmaker van Emmen zakten we in. We hadden daarna te weinig kwaliteit om terug te komen in de wedstrijd."
Emmen trainer Dick Lukkien was blij met de overwinning. "We zijn blij met de drie punten. We hebben hard gewerkt en verdiend gewonnen."
Door de nederlaag zakt Jong AZ naar de 12e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Emmen stijgt naar de 8e plaats.