Juventus slacht PSV af

PSV heeft dinsdag in het Champions League-duel met Juventus een afstraffing gekregen.
De Eindhovenaren moesten in Turijn met 3-1 hun meerdere erkennen in de Italiaanse topclub. PSV begon nog wel goed aan de wedstrijd en kreeg via Luuk de Jong een dot van een kans, maar de spits stuitte op de keeper.
Juventus was in de counter gevaarlijker en kwam na twintig minuten op voorsprong via Kenan Yildiz. Weston McKennie verdubbelde vlak daarna de score. PSV bleef daarna wel voetballen, maar slaagde er maar moeizaam in om tot kansen te komen.
In de tweede helft was het Juventus dat het meeste balbezit had en de wedstrijd controleerde. PSV kon daar nauwelijks iets tegenover zetten en kwam in de 52e minuut met 3-0 achter. Juventus-verdediger Nicolás González tikte van dichtbij binnen.
PSV probeerde nog wel de schade te beperken, maar kwam niet verder dan een late treffer van invaller Ismael Saibari. De Eindhovenaren moeten nu in de resterende wedstrijden in de groepsfase zien te winnen om kans te maken op de volgende ronde.
Genoeg kansen gehad, maar we waren niet effectief
Na afloop van de wedstrijd was PSV-coach Ruud van Nistelrooij kritisch op het optreden van zijn ploeg. "We hebben genoeg kansen gehad, maar we waren niet effectief", zei hij. "En dan weet je dat je het tegen een ploeg als Juventus moeilijk gaat krijgen."
Ook aanvoerder Luuk de Jong baalde van de nederlaag. "Dit is natuurlijk heel teleurstellend", zei hij. "We hadden meer verwacht van onszelf."
PSV heeft nu één punt uit twee wedstrijden in de Champions League. Juventus heeft vier punten.