\Kalmar FF mot Mjällby - En kamp om överlevnad\

Kalmar FF befinner sig i en prekär situation i Allsvenskan. Efter ännu en förlust på hemmaplan, denna gång mot Mjällby, befinner sig laget nu på nedflyttningsplats. Läget är kritiskt och laget måste börja vinna för att undvika degradering.
I matchen mot Mjällby var hemmalaget det bättre laget i början, men misslyckades med att utnyttja sina chanser. Mjällby å sin sida var effektiva och tog ledningen med 2–0 redan i första halvlek. Hemmapubliken visade tydligt sitt missnöje och buade ut sitt lag i pausen.
I andra halvlek försökte Kalmar FF att komma tillbaka, men det var Mjällby som gjorde ytterligare ett mål och punkterade matchen. Den slutliga resultatet blev 0–3 och Kalmar FF ligger nu sist i Allsvenskan.
För Kalmar FF väntar nu en tuff period där laget måste börja vinna för att undvika degradering. Nästa match är mot Elfsborg på Guldfågeln Arena. En vinst är ett måste för att laget ska få tillbaka självförtroendet och börja klättra i tabellen.
Mjällby å sin sida tar med sig en viktig seger hem till Listerlandet. Laget ligger nu på en stabil sjundeplats i tabellen och ser ut att vara på väg mot en lugn och säker säsongsslut.