Skattehöjningar har blivit ett allt vanligare sätt för kommuner att finansiera sina utgifter. Men hur känns det egentligen för de som bor i berörda kommuner? Vi har pratat med några drabbade för att få deras reaktioner.
"Jag flyttar härifrån", säger en upprörd medborgare. "Jag har redan svårt att få ekonomin att gå ihop, och nu ska de ta ännu mer av mina surt förvärvade pengar? Aldrig i livet!"
En annan invånare är mer bekymrad över de långsiktiga konsekvenserna. "Om skatterna fortsätter att höjas, kommer det att bli svårare att locka nya företag och invånare till kommunen. Då kommer vi snart att hamna i en ond cirkel där vi behöver höja skatterna ännu mer för att få in pengar."
Kommunerna försvarar sig med att skattehöjningarna är nödvändiga för att kunna ge invånarna den service de har rätt till. "Vi har inte höjt skatten på flera år, och nu har vi inget annat val än att göra det", säger en kommunpolitiker.
Men många invånare är inte övertygade. "Jag tycker inte att vi får tillräckligt mycket för pengarna vi betalar i skatt", säger en kvinna. "Vården är underbemannad, skolorna är för stora och vägarna är fulla av hål."
Skattehöjningarna har också lett till ökad spänning mellan kommunerna. "Vi har redan bland de högsta skatterna i landet", säger borgmästaren i en kommun som drabbats särskilt hårt av skattehöjningar. "Nu räcker det! Vi kan inte fortsätta att vara med och finansiera andra kommuners utgifter."
Det är tydligt att skattehöjningarna har väckt starka känslor hos invånarna i berörda kommuner. Det återstår att se hur konflikterna kommer att lösas, men en sak är säker: skattefrågan kommer att fortsätta att vara ett hett diskussionsämne under en lång tid framöver.