Kortrijk - Lommel: Een voetbalavontuur met veel ups en downs

Als fan van Kortrijk weet ik dat onze ploeg een rijke geschiedenis heeft, vol onvergetelijke momenten. Maar de wedstrijd tegen Lommel op 15 augustus 2023 was er eentje die ik niet snel zal vergeten.

De sfeer in het stadion was elektrisch. De supporters van beide teams zongen uit volle borst en zorgden voor een geweldige ambiance. Kortrijk begon sterk en nam al snel de leiding door een doelpunt van Felipe Avenatti. De Argentijnse spits scoorde dit seizoen al enkele belangrijke goals, maar dit was toch wel een bijzonder moment.

Lommel gaf echter niet op. Ze bleven vechten en creëerden ook enkele kansen. In de tweede helft kwam de gelijkmaker van Victorien Angban. De Ivoriaanse middenvelder was pas enkele weken geleden overgekomen van FC Metz en maakte meteen indruk.

De wedstrijd bleef spannend tot het einde. Beide teams hadden kansen om de winning goal te maken, maar het bleef bij 1-1. Na afloop was er een gemengd gevoel. Ik was blij met het punt, maar ook een beetje teleurgesteld dat we de wedstrijd niet konden winnen.

Toch was het een geweldige ervaring om deze wedstrijd live te mogen meemaken. De sfeer in het stadion was fantastisch en het spelpeil was hoog. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd van Kortrijk!

Het was een zonnige dag in Lommel toen Kortrijk op bezoek kwam. De thuisploeg was vastbesloten om de punten in eigen huis te houden en begon sterk aan de wedstrijd. Kortrijk had het moeilijk om in het spel te komen en Lommel kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Thomas Henry.

Kortrijk probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar Lommel bleef gevaarlijk. Kortrijk-doelman Marko Ilic moest enkele mooie reddingen verrichten om de schade te beperken.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Kortrijk kwam beter in de wedstrijd en Lommel kreeg het moeilijker. In de 65e minuut maakte Felipe Avenatti de gelijkmaker voor Kortrijk. Het leek erop dat Kortrijk alsnog met een punt aan de haal zou gaan.

Maar in de 89e minuut sloeg Lommel toe. Invaller Dylan De Belder maakte de winning goal voor de thuisploeg. Het stadion ontplofte van vreugde en Kortrijk moest met lege handen naar huis.

Voor Lommel was het een belangrijke overwinning. De ploeg klom naar de zesde plaats in de stand en hield de aansluiting met de top.