Kortrijk - STVV

Kortrijk en STVV stonden zondag tegenover elkaar in een duel dat alle kanten kon uitgaan. Beide ploegen hadden immers een goed seizoen achter de rug en stonden op een gedeelde derde plaats in de stand. De wedstrijd werd uiteindelijk een prooi voor Kortrijk, dat met 2-1 won.

De eerste helft

De eerste helft was een gelijkopgaande strijd, met kansen voor beide ploegen. Kortrijk was gevaarlijker op de counter, terwijl STVV meer balbezit had. De beste kans voor Kortrijk kwam op naam van Mboyo, die alleen voor de keeper opdook maar zijn schot naast zag gaan. STVV had dan weer een paar goede kansen via De Bruyne, maar ook hij kon niet scoren.

De tweede helft

De tweede helft begon met een schot van Mboyo, die ditmaal wel raak trof. Kortrijk nam daardoor een 1-0 voorsprong. STVV liet zich niet uit het lood slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, via een schitterende vrije trap van De Bruyne. Kortrijk liet zich echter niet gek maken en bleef op zoek gaan naar de winning goal. Die viel uiteindelijk in de slotfase, via een kopbal van Messoudi.

De reacties

Na de wedstrijd was er tevredenheid bij Kortrijk en ontgoocheling bij STVV. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen", aldus Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe. "We hebben veel kansen gecreëerd en uiteindelijk zijn we ook beloond." STVV-trainer Bernd Hollerbach was teleurgesteld, maar zag ook positieve punten. "We hebben goed gevoetbald, maar we hebben te weinig kansen gecreëerd. We moeten nu verder werken en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd."

De stand van zaken

Door de overwinning klimt Kortrijk naar de tweede plaats in de stand, met 27 punten uit 14 wedstrijden. STVV blijft op de derde plaats staan, met 26 punten uit 14 wedstrijden.