La Louvière SK Beveren: een Limburgse strijd in Henegouwen

La Louvière en SK Beveren, twee clubs met een rijke historie, stonden afgelopen vrijdag tegenover elkaar in het Stade du Tivoli. Voor de Waalse thuisploeg was het een kans om dichter bij de top van de Challenger Pro League te komen, terwijl de bezoekers uit Beveren dringend punten nodig hadden om uit de degradatiezone te klimmen.

Het begin van de wedstrijd was gelijkopgaand, met kansen voor beide teams. Maar in de 28ste minuut nam La Louvière de leiding door een doelpunt van Joël Ito Kavuanda Singa. De bezoekers probeerden terug te slaan, maar de verdediging van La Louvière hield stand.

In de tweede helft zette SK Beveren meer druk, maar het was La Louvière dat opnieuw toesloeg. In de 59ste minuut scoorde Mohamed Guindo de 2-0 voor de thuisploeg. De bezoekers probeerden nog wel terug te komen, maar het mocht niet baten. La Louvière won met 2-0 en steeg naar de vierde plaats in de stand.

Een Limburgse strijd in Henegouwen

Wat deze wedstrijd extra bijzonder maakte, was het feit dat beide teams Limburgse roots hebben. La Louvière werd in 1913 opgericht in Haine-Saint-Pierre, maar verhuisde in 1970 naar La Louvière. SK Beveren werd in 1936 opgericht in Beveren-Waas, maar verhuisde in 2010 naar Limburg.

Ondanks hun Limburgse roots, hebben beide clubs een lange geschiedenis in Henegouwen. La Louvière speelde jarenlang in de eerste klasse en won in 1974 de Beker van België. SK Beveren speelde ook in de eerste klasse en won in 1979 de Beker van België.

De wedstrijd van afgelopen vrijdag was dus een bijzondere ontmoeting tussen twee clubs met een rijke historie. En hoewel La Louvière uiteindelijk de overwinning pakte, was het een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer.

Wat betekent deze overwinning voor beide teams?

Voor La Louvière is deze overwinning een belangrijke stap in de goede richting. De club staat nu vierde in de stand en heeft nog steeds een kans om de play-offs te bereiken. Voor SK Beveren is de nederlaag een bittere pil om te slikken. De club staat nu elfde in de stand en is nog steeds in degradatiegevaar.

Er staan nog zeven wedstrijden te spelen in de reguliere competitie. Voor beide teams is het dus nog alle hens aan dek. La Louvière zal proberen zijn goede vorm vast te houden en zich te plaatsen voor de play-offs. SK Beveren zal alles moeten geven om uit de degradatiezone te klimmen.