La Louvière verslaat SK Beveren en stuurt hen dieper in de put

SK Beveren beleefde een pijnlijke avond in La Louvière, waar ze met 2-0 werden verslagen door de thuisploeg. Het was een nederlaag die de crisis in Waasland verder verdiepte en de druk op trainer Wim De Decker opvoerde.

De thuisploeg nam het initiatief vanaf het begin en kwam vroeg op voorsprong door een doelpunt van Joël Ito Kavuanda Singa. Beveren worstelde om een voet aan de grond te krijgen en werd geplaagd door fouten. De tweede helft was niet veel beter voor de bezoekers, want Mohamed Guindo maakte het af met een doelpunt in de 59e minuut.

De nederlaag was de derde op rij voor Beveren en liet hen achter op de 11e plaats in de Challenger Pro League. La Louvière daarentegen steeg naar de vierde plaats en liet zien dat ze een kracht zijn om rekening mee te houden in de strijd om promotie.

Voor Beveren was het een nacht om snel te vergeten. De spelers leken gedemoraliseerd en verloren, en de fans maakten hun ongenoegen kenbaar. De Decker zal zich nu moeten bezinnen op de prestaties van zijn team en snel een manier vinden om de zaken om te draaien.

La Louvière daarentegen zal met vertrouwen de volgende wedstrijd ingaan. Ze hebben laten zien dat ze een team hebben dat moeilijk te verslaan is en zullen hopen om hun goede vorm voort te zetten.

Het is nog te vroeg om te zeggen hoe het seizoen zal verlopen voor Beveren en La Louvière. Maar op basis van de huidige vorm lijken de bezoekers een veldslag te voeren tegen degradatie, terwijl de thuisploeg eruitziet als een kanshebber voor promotie.