Leeds United vs Shef

Leeds United vs Sheffield United

Hierdie twee Noord-Engelse klubs het Saterdagmiddag op Elland Road in 'n Championship-stryd teen mekaar gespeel. Alhoewel die tuisspan as gunstelinge beskou is, het die besoekers verras en met 'n 2-0 telling gewen.
Leeds het die wedstryd op die voorvoet begin en het 'n paar vroeë kanse geskep, maar die Sheffield-verdediging het vasgestaan. Die besoekers het egter geleidelik in die wedstryd gegroei en het hul eerste kans in die 25ste minuut geskep. Iliman Ndiaye het 'n gevaarlike voorsprong gegee, maar Patrick Bamford het die bal net wyd van die doel geskiet.
Sheffield het kort voor die rusttyd voortgegaan om druk op Leeds se verdediging uit te oefen, en Ndiaye het weer eens 'n goeie geleentheid geskep. Hierdie keer het hy egter nie die doelwit gemis nie en het Sheffield 'n 1-0 voorsprong gegee.
Leeds het na die rustyd na die gelykmaker gesoek, maar Sheffield se verdediging het weer eens standvastig gebly. Die besoekers het hul voorsprong in die 70ste minuut verdubbel toe Ndiaye weer eens vir 'n doel aangeteken het.
Die nederlaag was 'n teleurstelling vir Leeds, wat voor die wedstryd as gunsteling beskou is. Sheffield het egter verdienstelik gewen en het gewys dat hulle een van die aanspraakmakers op promosie na die Premierliga hierdie seisoen is.