Lekker voor Sirino

Onder leiding van Percy Tau en Vincent Aboubakar het Al Ahly Saterdag Saudi-Arabië se Al Hilal in die CAF Supercup-eindstryd verslaan. Dit was die eerste keer ooit dat Egiptiese en Saoedi-klubs in hierdie kompetisie teen mekaar te staan ​​gekom het en die wedstryd het alles behalwe teleurgestel.

Tau, wat onlangs van Al Ahly na Al Hilal oorgeskakel het, was op die tellingblad vir sy nuwe klub terwyl Aboubakar met die wenner in die ekstra tyd vorendag gekom het om vir die Egiptiese kampioene 'n 0-2-oorwinning te verseker.

Die wedstryd was 'n harde fisiese stryd, met albei spanne wat gretig was om die oorhand te kry. Al Ahly het vroeg in die wedstryd 'n paar kanse geskep, maar Al Hilal het ook gevaarlik op die aanval gelyk. Die eerste helfte het met 0-0 geëindig, maar die tweede helfte was baie meer opwindend.

Tau het in die 58ste minuut die telling vir Al Hilal geopen, nadat hy op 'n fout deur die Al Ahly-verdediging kapitaliseer. Al Ahly het egter aangehou veg en Aboubakar het in die 86ste minuut 'n gelykmaker aangeteken. Die wedstryd moes dus in ekstra tyd beslis word, waar Aboubakar die wenner aangeteken het in die 95ste minuut.

Dit was 'n groot oorwinning vir Al Ahly en dit het hulle die eerste span geword wat die CAF Supercup drie keer gewen het. Dit was ook 'n spesiale dag vir Tau en Aboubakar, wat albei uitmuntende vertonings gelewer het.

Voor die wedstryd het baie kenners voorspel dat Al Hilal die oorwinning sou behaal, gegewe die teenwoordigheid van Tau en ander topspelers in die span. Al Ahly het egter gewys dat hulle 'n baie sterk span is en dat hulle nie onderskat moet word nie.

Die CAF Supercup is 'n belangrike kompetisisie in Afrika-sokker, en dit was 'n wonderlike ervaring om die wedstryd persoonlik te sien. Die atmosfeer was elektries en die gehalte van die sokker was baie hoog. Ek is seker dat die spelers van Al Ahly hierdie oorwinning nog baie jare sal onthou.