Liverpool 3, Bournemouth 0: De Reds beginnen de Liga op indrukwekkende wijze

Liverpool heeft zaterdagmiddag op indrukwekkende wijze het Premier League-seizoen van 2024/25 geopend met een 3-0 overwinning op Bournemouth op Anfield.

De Reds domineerden de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal en kwamen al snel op voorsprong door twee doelpunten van Luis Diaz in de 26e en 28e minuut. De Colombiaan kopte een voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen voor zijn eerste treffer, en schoot vervolgens een kruisbal van Andy Robertson binnen voor zijn tweede.

Darwin Nunez zorgde in de 37e minuut voor de 3-0 met een prachtig gekruld schot in de bovenhoek. De Uruguayaanse spits liet zijn klasse zien met een geweldige individuele actie, waarbij hij zijn tegenstander uitspeelde en de bal onhoudbaar binnen schoot.

Bournemouth was geen partij voor het ijzersterke Liverpool en slaagde er niet in om een enkel schot op doel te krijgen. De Reds verdedigden solide en hielden de bezoekers op afstand, waardoor het voor Alisson Becker een rustige middag werd.

De overwinning was een perfect begin van het nieuwe seizoen voor Liverpool, dat onder leiding van manager Arne Slot een sterk team lijkt te hebben opgebouwd. De Reds staan nu bovenaan de Premier League-ranglijst, samen met Manchester City.

Bournemouth daarentegen zal teleurgesteld zijn over het resultaat, maar zal snel de blik moeten richten op hun volgende wedstrijd. De Cherries spelen volgende week zaterdag thuis tegen Brighton & Hove Albion.

• Man van de Match: Luis Diaz
  • Opmerkelijk: Liverpool heeft nog geen tegendoelpunt gekregen in hun eerste twee competitiewedstrijden.
  • Wat nu: Liverpool speelt volgende week zondag uit tegen Newcastle United, terwijl Bournemouth thuis ontvangt Brighton & Hove Albion.