Liverpool – Brentford: Valioliigan maaliskuun seurantailla nilviää mutta nurmi vihertää

Kun Valioliiga jäi pitkälle tauolle maaliskuun maaotteluiden takia, Liverpool oli menettänyt ainoastaan kolme pistettä koko kaudella. Viiden pisteen ero sarjakärkeen, Manchester Cityyn, oli vielä kurottavissa kiinni.
Helmikuun viimeinen päivä oli ollut täydellinen päivä Merseysiden punaisille. West Hamelle kärsityn 3–2-tappion jälkeen Liverpool oli voittanut yhdeksän viimeisestä kymmenestä ottelustaan.
Brentford puolestaan oli tehnyt vahvan nousun sarjataulukossa nousten sijalta 15 viiden pisteen päähän eurocup-sijoista. Viimeisessä ottelussaan joukkue oli kuitenkin hävinnyt Arsenalille 1–2.
Kun Valioliiga palasi tauolta huhtikuun alussa, Liverpoolin ja Brentfordin ottelu oli kauden odotetuimpia.
  • Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp oli toiveikas joukkueensa mahdollisuuksista.
  • Brentfordin päävalmentaja Thomas Frank puolestaan uskoi, että hänen joukkueellaan oli mahdollisuus yllättää Liverpool.

-

Peli alkaa

Ottelun alku oli odotetusti Liverpoolin hallintaa. Punapaidat pitivät palloa enemmän ja loivat parempia maalipaikkoja.
Ensimmäinen maali syntyi kuitenkin Brentfordille. Yoane Wissa laukoi pallon ohi Alisson Beckerin jo ottelun 10. minuutilla.
Liverpool ei hätääntynyt takaiskusta vaan jatkoi hyökkäämistä. Sadio Mané tasoitti ottelun 20. minuutilla.
Puoliajan loppuhetkillä Mohamed Salah vei Liverpoolin johtoon. Luis Díazin millintarkka keskitys löysi Salahin, joka puski pallon maaliin.
Toinen puoliaika jatkui samalla kaavalla. Liverpool hallitsi peliä ja Brentford puolusti tiiviisti.
65. minuutilla Diogo Jota viimeisteli Liverpoolin kolmannen maalin. Jota oli tullut vaihdosta kentälle vain muutamaa minuuttia aikaisemmin ja teki heti maalin.
Brentford sai vielä lopussa kavennusmaalin Bryan Mbeumon toimesta, mutta se ei enää muuttanut ottelun lopputulosta.
Liverpool voitti ottelun 3–2 ja nousi takaisin Valioliigan kärkeen. Brentford puolestaan kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp:
"Olen todella tyytyväinen voittoon. Brentford puolusti hyvin, mutta me onnistuimme luomaan tarpeeksi maalipaikkoja. Olisimme voineet tehdä enemmän maaleja, mutta tärkeintä oli voitto."
Brentfordin päävalmentaja Thomas Frank:
"Olen ylpeä pelaajistani. He antoivat kaikkensa ja tekivät meille vaikean pelin. Harmittaa, että emme onnistuneet saamaan tästä ottelusta edes pistettä."

-

Liverpool – Brentford: Merkitys

Liverpoolin voitto Brentfordin oli tärkeä askel kohti Valioliigan mestaruutta. Punapaidat nousivat takaisin sarjakärkeen ja jättivät Manchester Cityn taakseen.
Brentfordin tappio sen sijaan oli takaisku joukkueen eurocup-toiveille. Joukkue on nyt seitsemän pisteen päässä eurocup-paikoista.