Liverpool Forest: Een onverwachte nederlaag

Dat Liverpool Forest niet zou worden overlopen door Rode Duivel, was ons al voor de match duidelijk. Maar dat ze het pleit zo overtuigend zouden beslechten, had niemand verwacht. Het resultaat was een verdiende 0-1 overwinning voor de bezoekers, die in de eerste helft al een aantal kansen hadden gemist.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg, die de gasten onder druk zette. Maar Forest hield goed stand en wist de aanvallen van Liverpool af te slaan. In de 12e minuut wist Liverpool een eerste keer door te breken, maar de schuiver van Salah ging net naast. Twee minuten later was het bijna raak voor Forest, maar de kopbal van Surridge ging over.
In de 22e minuut kwam Forest op voorsprong. Een lange bal van Henderson werd opgepikt door Awoniyi, die de bal met een puntertje over Alisson heen lobte. Liverpool probeerde nog terug te komen, maar Forest gaf geen krimp. In de tweede helft bleef Liverpool proberen, maar Forest hield goed stand.
In de 72e minuut kreeg Liverpool een goede kans om gelijk te maken. Een voorzet van Robertson werd door Salah binnengekopt, maar de bal werd door de lat gered. In de slotfase probeerde Liverpool nog alles, maar Forest hield stand en pakte zo de drie punten.
Voor Liverpool was het een teleurstellende nederlaag, maar voor Forest was het een historische overwinning. Het was voor het eerst in 23 jaar dat Forest won op Anfield. De overwinning is ook belangrijk voor het zelfvertrouwen van Forest, dat vorig seizoen promoveerde naar de Premier League.