Magesi vs Polokwane City

Die afgelope Saterdag het Magesi FC en Polokwane City koppe gestamp in 'n spannende wedstryd wat met 'n 2-0 telling in Polokwane City se guns geëindig het.

Die wedstryd het begin met 'n sterk vertoning van beide spanne, maar dit was Polokwane City wat die eerste redelike kans van die wedstryd geskep het toe Vincent Pule 'n gevaarlike voorsprong in die strafgebied gekry het. Sy skoot is egter deur Magesi se doelwagter, Reyaad Pieterse, briljant gered.

Magesi het nie lank gewag om terug te slaan nie toe Mxolisi Macuphu 'n kragtige skoot van 25 meter af losgetrek het, maar die bal het net rakelings bokant die dwarslat gevlieg.

Die eerste helfte het daarna 'n ietwat stillerige affair geword met min werklike kanse wat deur enige van die spanne geskep is.

Na rustyd het die tempo van die wedstryd opgepik en was dit Polokwane City wat die eerste bloed getrek het.

• In die 55ste minuut het Puleng Tlolane die doelskieter geword toe hy 'n los bal buite die strafgebied opgepik het en 'n asemrowende skoot losgetrek het wat in die boonste hoek van die net beland het.

Magesi het daarna probeer om terug te veg, maar Polokwane City se verdediging was te sterk.

• In die 75ste minuut het Sibusiso Tshabalala die wedstryd effettief beëindig toe hy 'n voorsprong van Lyle Lakay afgeneem het en dit in die net geplaas het om Polokwane City 'n 2-0 oorwinning te besorg.

Die oorwinning was 'n belangrike hupstoot vir Polokwane City wat nou bo-aan die Premier Sokkerliga-ranglys is.