Malmös drömmar om Europaspel i fara – Djurgården allt närmare gruppseger

Som vi alla vet har Malmö FF under våren gjort en fantastisk insats i Europaspelet. Efter segern mot Union Berlin hemma på Stadion är Malmö med i matchen om en gruppseger, vilket skulle innebära fortsatt spel i Conference League efter jul. En konkurrent till gruppsegern är svenska mästarlaget Djurgården, som hittills har imponerat stort.

Förra veckan spelade Malmö mot Union Berlin på bortaplan och det blev en tuff match. Malmö spelade bra i den första halvleken och skapade flera chanser, men lyckades inte göra mål. I den andra halvleken tog Union Berlin över spelet och gjorde två mål. Malmö lyckades dock reducera i slutet av matchen genom Antonio Colak, och matchen slutade 2–1 till Union Berlin.

Djurgården har också spelat bra i Europaspelet och har vunnit två av sina matcher. I den första matchen slog man Gent med 2–0 på hemmaplan, och i den andra matchen slog man Shamrock Rovers med 3–0 på bortaplan. I den tredje matchen spelade Djurgården 1–1 mot Union Berlin på hemmaplan.

Just nu ligger Malmö på andra plats i gruppen, en poäng efter Union Berlin. Djurgården ligger på tredje plats, två poäng efter Malmö. Det betyder att Malmö har allt i egna händer inför de två sista matcherna i gruppspelet. Vinner Malmö sina matcher mot Shamrock Rovers och Braga, är man garanterat gruppsegern.

Men det blir inte lätt. Shamrock Rovers är ett bra lag som har vunnit sina två senaste matcher i gruppspelet. Braga är också ett bra lag som har vunnit sina två senaste matcher i gruppspelet.

Så vad tror ni, kommer Malmö att lyckas vinna sin grupp och gå vidare till slutspelet i Conference League? Eller kommer Djurgården att sno åt sig gruppsegern och hindra Malmö från att gå vidare?