Man City vs Brentford: Haaland se nege doelpunte brei City se voorsprong uit

Manchester City het Brentford op Saterdag met 3-1 geklop met Erling Haaland wat weer twee doele aangeteken het.

Die besoekers het nie lank gewag om op die telbord te klim nie, met Yoane Wissa wat die telling in die 22ste sekonde oopgemaak het. Maar Haaland het binne 10 minute die telling gelyk gemaak met ʼn kopdoel, en het toe City in die 32ste minuut op die voorsprong gesit. Bernardo Silva het die derde doelpunt vir die tuisspan in die 78ste minuut aangeteken.

Die oorwinning strek City se voorsprong bo Arsenal aan die bokant van die Premierliga-tabel uit tot 12 punte, terwyl Brentford sesde bly, met punte gelyk aan Brighton & Hove Albion.

Die wedstryd het op opwindende manier begin, met Brentford wat byna onmiddellik voor deurgekom het danksy ʼn briljante pas van Pontus Jansson. Wissa het van die kans gebruik gemaak en ʼn skitterende skoot in die hoek van die net laat beland.

Maar City het vinnig herstel, met Haaland wat ʼn pragtige kopdoel aangeteken het na ʼn voorsprong van Kevin De Bruyne. Die Noor het toe sy tweede doelpunt van die wedstryd aangeteken, en sy negende van die seisoen, met ʼn lae skoot in die hoek van die net.

Brentford het voortgegaan om aan te val, maar dit was City wat die volgende doelpunt aangeteken het, met Silva wat ʼn los bal buite die strafgebied opgevolg en dit in die net geskiet het.

Die oorwinning is ʼn groot hupstoot vir City se titelhouhopes, terwyl dit ʼn terugslag vir Brentford was, wat die afgelope weke in goeie vorm was.

Man City: Ederson, Walker, Stones, Akanji, Lewis, Gundogan (Phillips 83), Kovacic, De Bruyne, Savinho (Palmer 83), Grealish (Mahrez 64), Haaland

Brentford: Flekken, Ajer, Van den Berg, Pinnock, Collins, Lewis-Potter (Konkla 72), Nørgaard, Janelt, Damsgaard, Wissa (Mbeumo 83), Toney

• Doelpunten: Haaland (10, 32), Silva (78) vir Man City; Wissa (1) vir Brentford
  • Geel kaarte: Nørgaard (Brentford)
  • Skeidsregter: Peter Bankes
  • Stadion: Etihad-stadion, Manchester