Manchester City Kopenhagen

De Engelse topclub heeft de Deense tegenstander met 5-0 verslagen.

Manchester City blijft in bloedvorm. De Engelse topclub heeft dinsdagavond in de Champions League met 5-0 gewonnen van FC Kopenhagen. Erling Haaland was met twee doelpunten de grote man bij City.

De Noor opende al in de 7e minuut de score. Hij kopte een voorzet van Kevin De Bruyne binnen. De Belg was ook betrokken bij de 2-0, die in de 32e minuut werd gemaakt door Riyad Mahrez.

In de tweede helft maakte Haaland zijn tweede van de avond. Hij schoot na een mooie actie van De Bruyne diagonaal binnen. Joao Cancelo en Julian Alvarez maakten er in de slotfase nog 4-0 en 5-0 van.

Door de overwinning staat Manchester City nu bovenaan in Groep G met 9 punten uit drie wedstrijden. Kopenhagen heeft nog geen punten.

"Het was een geweldige prestatie", zei Haaland na afloop. "We speelden goed en creëerden veel kansen. Ik ben blij met mijn twee doelpunten, maar ik ben vooral blij met de overwinning."

Ook trainer Pep Guardiola was tevreden. "Ik ben trots op mijn spelers", zei de Spanjaard. "Ze hebben hard gewerkt en verdiend gewonnen."

Manchester City speelt volgende week dinsdag in de Champions League tegen Sevilla. Kopenhagen ontvangt op dezelfde avond Borussia Dortmund.