Manchester City overwint Watford in spannende League Cup-wedstrijd

Manchester City boekte dinsdagavond een nipte 2-1 overwinning op Watford in de derde ronde van de EFL Cup. De wedstrijd werd gespeeld in het Etihad Stadium en was een spannende ontmoeting tussen twee clubs uit verschillende divisies.

Een sterk begin voor Watford

Watford begon de wedstrijd sterk en nam in de 5e minuut de leiding. Jérémy Doku zette een slimme pass in de voeten van Matheus Nunes, die het eindschot vakkundig binnen schoot.

Manchester City reageerde echter snel. In de 38e minuut kopte Aymeric Laporte de gelijkmaker in uit een corner van Kevin De Bruyne.

Een tweede helft vol spanning

De tweede helft begon met een hoger tempo en beide teams kregen kansen. Watford had zelfs een aantal goede mogelijkheden om de leiding weer te nemen, maar de verdediging van City hield stand.

In de 86e minuut brak de wedstrijd open. Tom Ince schoot raak met een prachtig afstandsschot en bracht Watford opnieuw op voorsprong.

Een dramatische finish

Manchester City leek de wedstrijd uit handen te geven, maar in de blessuretijd gebeurde er iets dramatisch. Invaller Riyad Mahrez zette een lage voorzet in, die door Julian Alvarez werd binnengetikt. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

In de daaropvolgende penaltyserie trof Manchester City drie keer raak, terwijl Watford er slechts twee scoorde. Daarmee boekte City de overwinning en verzekerde zich van een plek in de vierde ronde van de EFL Cup.

Een terechte overwinning

Uiteindelijk was de overwinning van Manchester City verdiend. Ze controleerden het grootste deel van de wedstrijd en hadden de betere kansen. Watford speelde echter met veel hart en passie en maakte het City erg moeilijk.

De EFL Cup is een belangrijke wedstrijd voor Manchester City, dat de trofee al zes keer heeft gewonnen. Ze zullen hopen hun succes voort te zetten en de beker dit seizoen opnieuw te winnen.