Manchester City verscheurt Kopenhagen met 5-0 in Champions League

Manchester City heeft woensdagavond met indrukwekkend spel Kopenhagen met 5-0 verslagen.

Haaland ontketent storm
Al binnen 7 minuten opende Erling Haaland de score voor City met een typisch krachtige kopbal. De Noorse spits was de hele wedstrijd een plaag voor de Deense verdediging en maakte er voor rust nog twee, waarmee hij zijn totaal dit seizoen op 20 doelpunten bracht.

De Bruyne en Foden schitteren
Na de pauze ging City vrolijk verder met scoren. Kevin De Bruyne maakte er met een fraaie vrije trap 4-0 van, waarna Phil Foden de eindstand op 5-0 bepaalde met een heerlijk stiftje.

Kopenhagen geen partij
Kopenhagen was in de hele wedstrijd geen partij voor de Engelse kampioen. De Deense ploeg kreeg nauwelijks kansen en was vooral bezig met verdedigen. Het enige lichtpuntje was doelman Mathew Ryan, die nog een paar mooie reddingen maakte.

City op koers voor groepswinst
Met deze overwinning stijgt Manchester City naar de eerste plaats in Groep G, met 9 punten uit drie wedstrijden. Dortmund en Sevilla volgen met elk 6 punten. City lijkt op koers om de groep te winnen en zich te plaatsen voor de knock-outfase.

Optimisme bij City
Na de wedstrijd was er veel optimisme bij Manchester City. Trainer Pep Guardiola prees zijn team en zei dat hij "heel blij" was met de prestaties. Ook Haaland was tevreden: "Het was een geweldige avond voor ons. We speelden goed en scoorden mooie doelpunten."

Kopenhagen teleurgesteld
Bij Kopenhagen was de teleurstelling groot. Trainer Jacob Neestrup baalde van de nederlaag en zei dat zijn team "niet goed genoeg" had gespeeld. "We waren te passief en maakten te veel fouten. We moeten snel leren van deze wedstrijd."