Manchester City viert een 2-1 overwinning op Brentford

Manchester City begon het seizoen 2023-2024 op een hoge noot, met een indrukwekkende 2-1 overwinning op Brentford in het Etihad Stadion.

De wedstrijd begon op een sensationele manier, waarbij Brentford al binnen 25 seconden op voorsprong kwam door een doelpunt van Yoane Wissa. Manchester City bleef echter kalm en koel, en Erling Haaland maakte binnen 13 minuten gelijk. De Noorse spits was opnieuw trefzeker in de 32ste minuut, waardoor hij de Citizens een 2-1 voorsprong bezorgde.

De tweede helft was een meer gebalanceerde aangelegenheid, met beide teams die kansen kregen. Manchester City was echter de betere ploeg en miste verschillende kansen om de score verder uit te breiden. Brentford probeerde wel wat terug te doen, maar de verdediging van City hield stand.

De overwinning zorgt ervoor dat Manchester City na twee wedstrijden de leiding neemt in de Premier League, met zes punten uit twee wedstrijden. Brentford, daarentegen, staat zevende met drie punten uit twee wedstrijden.

Haaland was terecht de uitblinker voor Manchester City, met zijn twee doelpunten. De spits staat nu op acht doelpunten in zijn eerste vier wedstrijden voor de Citizens, een indrukwekkend aantal.

De overwinning van Manchester City is een teken van hun titelkansen dit seizoen. De ploeg van Pep Guardiola is een van de favorieten voor de titel en heeft een sterke start gemaakt. Brentford daarentegen zal teleurgesteld zijn met het resultaat, maar zal er vertrouwen uit putten dat ze een doelpunt maakten tegen een van de beste teams in de competitie.