Mediolan – Club Brugge

Milan wint dik van Club Brugge

In een boeiende wedstrijd in de Champions League heeft AC Milan dinsdagavond Club Brugge met 3-1 verslagen. Namens Milan scoorden Christian Pulisic en de Nederlander Tijjani Reijnders, die verantwoordelijk was voor twee goals. Bij Club Brugge kreeg Kyriani Sabbe in de tweede helft een rode kaart.

Kansen over en weer

Club Brugge begon sterk en had in de eerste helft de betere kansen. Charles De Ketelaere en Ferran Jutglà waren dicht bij een doelpunt, maar het was Pulisic die in de 34e minuut de score opende voor Milan. Vlak voor rust kreeg Club Brugge een tegenslag te verwerken toen Sabbe werd weggestuurd met een rode kaart.

Reijnders schittert

In de tweede helft ging Club Brugge op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Milan dat het meeste gevaar stichtte. Reijnders scoorde in de 61e minuut de 2-0 en maakte in de 71e minuut zijn tweede van de avond. Club Brugge kon nog iets terugdoen door een doelpunt van Hans Vanaken, maar het was de thuisploeg die er met de overwinning vandoor ging.

Teleurstellende nederlaag

Voor Club Brugge is het een teleurstellende nederlaag, die de kansen op overwintering in de Champions League kleiner maakt. Voor Milan is het een belangrijke overwinning, die de ploeg weer terugbrengt in de strijd om de groepswinst.

De uitslag
  • AC Milan - Club Brugge 3-1
  • Doelpunten: Pulisic, Reijnders (2) - Vanaken
  • Rode kaart: Sabbe (Club Brugge)
Stemming

De sfeer in het San Siro-stadion was geweldig, met veel enthousiaste fans van beide clubs. De wedstrijd werd in een sportieve sfeer gespeeld, ondanks de rode kaart voor Club Brugge.

Wedstrijd van de week

De wedstrijd tussen Milan en Club Brugge was een van de meest boeiende wedstrijden van de week in de Champions League. Met veel kansen over en weer en een verrassende uitslag was het een spektakel dat de fans zeker zal bijblijven.