Milan – Club Brugge: Dromen vallen in duigen in San Siro

Voor de tweede keer in korte tijd stond Club Brugge tegenover een Europese grootmacht. Na de triomftocht tegen Atlético Madrid trok blauw-zwart naar San Siro, met de hoop een stunt tegen AC Milan te forceren. Een stunt die er eigenlijk niet mocht komen en waarin blauw-zwart volledig mislukte. De Bruggelingen werden weggespeeld door een flitsend AC Milan en verloren met 3-1.

Droomstart voor Club Brugge

Club Brugge kende een droomstart in Milaan. In een sterk begin van de wedstrijd creëerden de Bruggelingen twee enorme kansen. Eerst trapte Ferran Jutglà na een kwartier spelen naast, enkele minuten later belandde een kopbal van Andreas Skov Olsen op de lat.

Milan neemt het heft in handen

Milan nam na een half uur de wedstrijd in handen. De thuisploeg was veel sterker op de bal en creëerde ook enkele goede kansen. Zlatan Ibrahimovic faalde oog in oog met Simon Mignolet, net als Sandro Tonali. Alexis Saelemaekers deed dat wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Weergaloos AC Milan na rust

Na rust kwam AC Milan nog sterker uit de kleedkamer. De Bruggelingen werden helemaal weggespeeld door de thuisploeg en kregen geen enkele kans meer. In een tijdspanne van tien minuten scoorde Milan maar liefst twee keer, waardoor blauw-zwart op een 0-2 achterstand kwam. Enkele minuten later werd het zelfs nog erger voor de Bruggelingen. Raphael Onyedika pakte een tweede gele kaart en moest met rood van het veld.

AC Milan was heer en meester op het veld en had geen moeite om de wedstrijd uit te spelen. Tien minuten voor tijd maakte Tijjani Reijnders er nog 1-3 van, maar die late tegentreffer was slechts een doekje voor het bloeden.

Club Brugge leert dure les

Club Brugge leerde in San Siro een dure les. In de Champions League moet je negentig minuten lang scherp zijn en je kansen afmaken. De Bruggelingen deden dat niet en werden daarvoor keihard afgestraft. De droom van een stunt in San Siro spatte al na rust uit elkaar. Blauw-zwart moet zich nu herpakken voor de volgende wedstrijd in de Champions League, thuis tegen FC Porto.