Milano - Sanremo 2024

Milano-Sanremo, også kjent som "La Primavera", er et av de mest prestisjefylte sykkelrittene i verden. Med sin lange historie, utfordrende løype og fantastiske natur, er det et løp som tiltrekker seg de beste syklistene i verden. I 2024 vil Milano-Sanremo feire sin 115. utgave, og det lover å bli et spennende løp.

Løpet starter i den pulserende byen Milano og går over 293 kilometer til den vakre kystbyen Sanremo. Ruten er krevende, med flere stigninger og bakker som kan gjøre selv de beste syklistene svette. Spesielt Poggio di Sanremo er en fryktet stigning som ofte avgjør løpet.

I fjor var det Caleb Ewan som stakk av med seieren i en spennende spurt. I år er det flere favoritter som er klare til å kjempe om seieren. Blant de største favorittene er Tadej Pogačar, Wout van Aert og Mathieu van der Poel. Pogačar er den regjerende Tour de France-mesteren, mens van Aert og van der Poel er allroundere som også kan hevde seg på en sprint.

Men Milano-Sanremo er ikke bare for de profesjonelle. Hvert år er det tusenvis av amatørsyklister som deltar i "Gran Fondo", en ikke-konkurranseversjon av løpet. Gran Fondo er en fantastisk mulighet til å oppleve utfordringene og belønningene ved Milano-Sanremo selv. Det er en minneverdig opplevelse som alle syklister bør prøve minst én gang i livet.

Milano-Sanremo 2024 vil bli et spennende løp. Med så mange store navn på startlisten, er det umulig å si hvem som vil vinne. Men én ting er sikkert: det vil bli en dag med sykling av høyeste kvalitet.

Noen interessante fakta om Milano-Sanremo:
  • Det første Milano-Sanremo ble arrangert i 1907.
  • Den lengste Milano-Sanremo var i 1912, på 331 kilometer.
  • Den første ikke-italienske vinneren var René Vietto fra Frankrike i 1931.
  • Eddy Merckx har vunnet Milano-Sanremo flest ganger, med syv seire.
  • Den yngste vinneren av Milano-Sanremo var Fausto Coppi, som var 20 år gammel da han vant i 1946.
  • Den eldste vinneren av Milano-Sanremo var Gino Bartali, som var 37 år gammel da han vant i 1950.
  • Sitat fra en tidligere vinner:

"Milano-Sanremo er et løp som krever styrke, utholdenhet og mot. Det er et løp som kan vinnes på mange forskjellige måter, og det er det som gjør det så spennende." - Eddy Merckx