Molde mot Fredrikstad: Målrikt drama og en uventet helt

Forrige lørdag var det duket for et særdeles spennende og målrikt oppgjør i Eliteserien da Molde tok imot Fredrikstad på Aker Stadion. Kampen endte til slutt 4-3 til hjemmelaget, men det var gjestene fra Østfold som tok en overraskende ledelse allerede etter syv minutter.

Fredrikstads unge midtbanespiller, Tobias Lauritsen, var mannen som fikk æren av å sende laget sitt i føringen. Og bare tre minutter senere doblet de ledelsen da den tidligere Molde-spilleren, Erlend Segberg, satte inn 2-0 på straffespark. Molde virket rystet og fikk ikke samlet seg før Fredrikstad hadde punktert kampen, tenkte nok mange. Men så skjedde det noe uventet.

Molde fikk etter hvert jobbet seg inn i kampen, og i det 25. minutt reduserte de ledelsen da David Datro Fofana satte inn sitt tiende mål for sesongen. Det ga hjemmelaget ny giv, og bare minutter senere utlignet Martin Linnes til 2-2. Fredrikstad var tydelig preget av at de hadde brukt mye krefter på å forsvare seg, og Molde fortsatte å presse på. Like før pause satt Emil Breivik inn 3-2-målet, og Molde gikk til pause med en knapp ledelse.

Andre omgang ble en langt jevnere affære, men det var Molde som skulle få det avgjørende målet. I det 75. minutt satte innbytter Magnus Wolff Eikrem inn 4-2, og sikret dermed tre viktige poeng for hjemmelaget. Fredrikstad ga ikke opp og reduserte til 4-3 i det 85. minutt ved innbytteren Riki Alba, men det var ikke nok til å hente poeng.

• Tobias Lauritsen: Unggutten fra Fredrikstad var kampens store overraskelse. Han scoret et flott mål og var en konstant trussel for Molde-forsvaret.
  • Erlend Segberg: Den tidligere Molde-spilleren viste at han fortsatt har målteft da han satte inn 2-0 på straffe.
  • David Datro Fofana: Moldes ivoriske spiss har vært i storform denne sesongen, og scoret sitt tiende mål for klubben i denne kampen.
  • Magnus Wolff Eikrem: Innbytteren kom inn og avgjorde kampen for Molde med sitt 4-2-mål i det 75. minutt.
  • Molde er nå oppe på andreplass på tabellen, mens Fredrikstad ligger på en skuffende 14. plass. Kampen var en god oppvisning i angrepsfotball, og publikum på Aker Stadion fikk valuta for pengene. Det er ingen tvil om at dette var en av de mest underholdende kampene i Eliteserien denne sesongen!