Molde mot Silkeborg

Tirsdag kveld møttes Molde og Silkeborg i en spennende Europa League-kvalifiseringskamp. Forventningene var høye etter Moldes imponerende prestasjoner i forrige runde, men det danske laget viste seg å være en tøff motstander.

Kampen startet med et høyt tempo, og begge lag skapte flere sjanser i åpningsminuttene. Silkeborg var imidlertid det første laget som fikk ballen i nettet. Andreas Alsing satte inn 1-0 etter en vakker soloprestasjon.

Molde lot seg ikke vippe av pinnen og fortsatte å presse på jakt etter utligning. De blåhvite hadde flere gode muligheter, men det var Magnus Wolff Eikrem som til slutt sørget for 1-1 like før pause. Eikrem fikk ballen på kanten av 16-meteren og skjøt et skudd som gikk rett i mål.

Andre omgang var like spennende som den første, og begge lag hadde muligheter til å ta ledelsen. Silkeborg var imidlertid det farligste laget, og de kom flere ganger nære på å score. Molde-keeper Jacob Karlstrøm var imidlertid i storform og reddet laget sitt på flere viktige anledninger.

Kampen gikk til ekstraomganger, og det var her at Moldes rutine og kvalitet skulle vise seg å være avgjørende. David Fofana scoret 2-1 etter et flott angrep, og Etzaz Hussain la på til 3-1 like etter.

Silkeborg ga aldri opp, men de klarte ikke å skape nok sjanser til å true Moldes ledelse. Det endte derfor 3-1 til Molde, og dermed er de klar for tredje kvalifiseringsrunde i Europa League.

Molde har imponert stort i Europa League-kvalifiseringen så langt, og de viser at de har det som skal til for å nå gruppespillet. Silkeborg var en tøff motstander, men Molde viste nok en gang at de er et lag som kan hevde seg på det internasjonale nivået.

Nå venter tredje kvalifiseringsrunde, og det blir spennende å se hvem Molde skal møte. Én ting er imidlertid sikkert: De blåhvite er klare for nye utfordringer og drømmer om å skrive historie i Europa.