NAC-Excelsior: een wedstrijd met alles erop en eraan

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd NAC-Excelsior op het programma. Een wedstrijd die bol stond van spanning, sensatie en emotie. Ik was erbij en ik kan je vertellen: het was een avond om nooit te vergeten.

Een enerverende eerste helft

De wedstrijd begon voortvarend. Beide ploegen gingen vanaf de eerste minuut vol in de aanval. Er waren kansen over en weer, maar het was NAC dat als eerste op voorsprong kwam. Een prachtige goal van Kaj de Rooij zorgde voor een uitgelaten sfeer in het stadion.

Excelsior liet zich echter niet uit het veld slaan. Ze bleven druk zetten en kregen steeds meer kansen. En toen kwam het moment waar iedereen op had gewacht: een schitterende vrije trap van Siebe Horemans vloog snoeihard in de kruising. Het was 1-1.

Spannende tweede helft met dramatisch einde

De tweede helft was nog spannender dan de eerste. Beide ploegen speelden vol overgave en creëerden talloze kansen. Maar het was NAC dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Een late goal van Sydney van Hooijdonk zorgde voor een euforie onder de NAC-supporters.

Maar het drama was nog niet voorbij. In de laatste minuten kreeg Excelsior nog een penalty. Het was aan Siebe Horemans om de gelijkmaker te maken. En hij faalde niet. 2-2, en de wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien.

Maar NAC had nog één laatste verrassing in petto. In de extra tijd werd een vrije trap van NAC-speler Elson Hooi afgeweken en vloog hij in het doel. 3-2, en het stadion ontplofte van vreugde. NAC had een miraculeuze overwinning geboekt.

Een onvergetelijke avond

NAC-Excelsior was een wedstrijd met alles erop en eraan. Het had spanning, sensatie, emotie en een dramatisch einde. Het was een avond die de supporters van beide clubs nog lang zullen bijblijven.

Ik ben blij dat ik erbij was om deze historische wedstrijd te aanschouwen. Het was een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.