NEC Feyenoord

Het duel dat al weken met argusogen door onze supporters werd bekeken, deed zich vandaag voor. Feyenoord kwam op bezoek in Nijmegen om het op te nemen tegen NEC. Beide ploegen hadden voorafgaand aan deze wedstrijd laten zien in goede vorm te zijn.

De wedstrijd begon met een fel NEC dat meteen het initiatief nam. Feyenoord had moeite om onder de druk uit te spelen en kwam nauwelijks aan voetballen toe. Het was dan ook niet verwonderlijk dat NEC na 20 minuten op voorsprong kwam. Sontje Hansen schoot de bal hard in de hoek en liet doelman Bijlow kansloos.

Na de goal van NEC ging Feyenoord beter voetballen en kreeg het ook wat kansen. Zo schoot Alireza Jahanbakhsh net naast en kopte Danilo Pereira over. NEC was echter gevaarlijker in de counter en had via Elayis Tavşan en Pedro Marques nog grote kansen om de score te verdubbelen.

In de tweede helft bleef Feyenoord de bovenliggende partij, maar echt gevaarlijk werd het niet. NEC hield goed stand en gaf niets weg. In de slotfase kreeg Feyenoord nog een paar kleine kansjes, maar het mocht niet baten. NEC won uiteindelijk verdiend met 1-0.

Door deze nederlaag zakt Feyenoord naar de derde plaats op de ranglijst. NEC stijgt naar de vijfde plaats.

Wat kunnen we hieruit leren?

Uit deze wedstrijd kunnen we een aantal dingen leren.

• NEC is een goed voetballende ploeg die niet bang is voor de big boys.
  • Feyenoord is nog niet in topvorm en moet nog even zoeken naar de juiste balans.
  • Het is belangrijk om te blijven vechten, ook al zit het even tegen.

We wensen NEC veel succes in de rest van het seizoen. En Feyenoord? Die moeten snel de knop omzetten en zich opmaken voor de volgende wedstrijd.