Nederland speelt gelijk tegen Bosnië en Herzegovina!

In een spannende wedstrijd heeft het Nederlands elftal zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Bosnië en Herzegovina. De wedstrijd werd gespeeld in het AFAS Stadion in Alkmaar en was de eerste wedstrijd van Oranje in de nieuwe Nations League-cyclus.

De eerste helft begon veelbelovend voor Nederland. In de 15e minuut zette Memphis Depay met een prachtige pass Cody Gakpo alleen voor de keeper, maar die faalde in de afronding. Vijf minuten later was het wél raak voor Gakpo. Na een mooie aanval over meerdere schijven schoot hij de bal snoeihard in de kruising: 1-0.

Bosnië en Herzegovina liet zich echter niet uit het veld slaan. In de 25e minuut kwam het op gelijke hoogte via Edin Džeko. De spits van AS Roma profiteerde van een fout in de Nederlandse defensie en schoot de bal beheerst binnen.

In de tweede helft was Nederland de bovenliggende partij, maar het lukte niet om de Bosnische defensie te doorbreken. In de 85e minuut kreeg Bosnië en Herzegovina een strafschop na een vermeende handsbal van Nathan Aké. De Bosnische aanvoerder Miralem Pjanić schoot de penalty feilloos binnen: 2-1.

Nederland leek zich neer te leggen bij de nederlaag, maar in de slotminuut viel alsnog de gelijkmaker. Invaller Wout Weghorst kopte een voorzet van Owen Wijndal binnen: 2-2.

Met het gelijkspel tegen Bosnië en Herzegovina begint Nederland teleurstellend aan de nieuwe Nations League-cyclus. Woensdag speelt Oranje in het Philips Stadion in Eindhoven tegen Polen, dat zaterdagavond met 2-1 won van Wales.