Newcastle – Manchester City: De strijd om de top

Newcastle United en Manchester City stonden afgelopen zaterdag tegenover elkaar in een topwedstrijd in de Premier League. Beide teams gingen de wedstrijd in met een goed gevoel, maar het was uiteindelijk City dat met de overwinning aan de haal ging.
De wedstrijd begon goed voor Newcastle, dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een goal van Joelinton in de 10e minuut zorgde voor een goede start van de thuisploeg. City liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam al snel terug in de wedstrijd. Een goal van Kevin De Bruyne in de 20e minuut zorgde voor de gelijkmaker.
Na de gelijkmaker nam City het heft in handen en kreeg het de beste kansen. Newcastle hield echter goed stand en wist City van scoren af te houden. In de tweede helft was het opnieuw City dat de beste kansen kreeg. Newcastle kreeg echter ook kansen en had zelfs de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen. Uiteindelijk was het City dat de wedstrijd met 2-1 won dankzij een goal van Erling Haaland in de 85e minuut.
De overwinning was een belangrijke voor City, dat nu aan de leiding staat in de Premier League. Newcastle blijft steken op de vierde plaats.