Newcastle United - Manchester City: Eendracht maakt macht

Voetbal is een sport die draait om teamspel en samenwerking. Iets wat Newcastle United en Manchester City in hun laatste wedstrijd zeker hebben laten zien. Deze topper in het kader van de Carling Cup werd overtuigend gewonnen door Manchester City met 3 - 0.

Vooral de eerste helft was een lust voor het oog. Beide teams speelden op hoog niveau en creëerden kansen. Vooral Manchester City was gevaarlijk, maar het was Newcastle United dat de score opende. Een prachtig afstandschot van Bruno Guimarães vloog in de linkerbovenhoek (1-0).

Daarna was het echter Manchester City dat het heft in handen nam. Een geweldige solo van Phil Foden, die hij afrondde met een schot in de verre hoek, bracht de stand weer gelijk (1-1). In de laatste minuut van de eerste helft werd het zelfs 1-2 door Jack Grealish, na voorbereidend werk van Erling Haaland.

In de tweede helft gebeurde er minder. Newcastle United probeerde nog wel terug te komen, maar Manchester City was te sterk. De bezoekers hadden de bal vaker in bezit en creëerden gevaarlijker kansen. Haaland maakte in de 60e minuut aan alle onzekerheid een einde door met een geplaatst schot de 1-3 binnen te schieten.

Uiteindelijk was Manchester City de terechte winnaar van de wedstrijd. Het team was beter in alle facetten van het spel en verdiende de overwinning. Ook de spelers van Newcastle United konden trots zijn op hun prestatie. Ze hebben getoond dat ze een team zijn om rekening mee te houden, ook tegen de topclubs van Engeland. Maar een nederlaag is en blijft een nederlaag.