Nice – Real Sociedad

Aan de Côte d'Azur is de Europa League opnieuw van start gegaan met een knappe 1-1 tussen Nice en Real Sociedad...
...al moet ik toegeven dat ik daar van tevoren niet op had gerekend. Leuk was het wel, want het duel in het fraaie Allianz Riviera-stadion begon meteen goed. Dat kwam vooral door de Basken, die een klein half uur lang het spel domineerden en de thuisploeg nauwelijks aan de bal liet komen. De Spaanse ploeg kreeg ook enkele goede kansen, maar het was toch Nice dat er met de winst vandoor leek te gaan. Pablo Rosario kopte op slag van rust de 1-0 binnen.
Na de pauze ging de thuisploeg vrolijk door, maar plotseling sloegen de bezoekers keihard terug. Ander Barrenetxea schoot in de 60ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen. De Spanjaard deed dat in een fase waarin Nice het eigenlijk nog steeds voor het zeggen had. Dat liet zich ook een kwartier later nog eens zien, toen de thuisploeg een grote kans kreeg om de winnende treffer te scoren.
Kansen waren er voor beide ploegen in de slotfase nog genoeg, maar ze bleven onbenut. Daardoor eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel, al was Real Sociedad met dat punt wellicht het meest tevreden.