Norge-Østerrike

Det er alltid noe spesielt med å møte Østerrike i fotball. To lag med lange og stolte tradisjoner, og som alltid gir hverandre tøffe kamper.

Denne gangen var det Norge som trakk det lengste strået, og vant 2-1 på Ullevaal Stadion. Det var en viktig seier for Norge, som nå har tatt ledelsen i gruppen sin i Nations League.

Kampen startet jevnt, men det var Norge som tok ledelsen etter ni minutter. Felix Horn Myhre satte inn 1-0 etter et flott fremspill fra Erling Braut Haaland.

Østerrike utlignet imidlertid raskt, og etter 22 minutter sto det 1-1. Det var Christoph Baumgartner som scoret for gjestene.

Etter pause var det Norge som var det beste laget, og de skapte flere gode sjanser. Etter 69 minutter kom også seiersmålet. Haaland ble spilt gjennom av Martin Ødegaard, og han gjorde ingen feil alene med keeper.

Østerrike prøvde å presse på for en utligning, men Norge forsvarte seg godt og holdt unna. Seieren var dermed et faktum, og Norge tok et viktig steg mot gruppeseier i Nations League.

For Haaland var dette hans fjerde mål på tre kamper for Norge, og han fortsetter å imponere. Han er uten tvil en av verdens beste unge spillere, og det skal bli spennende å følge ham videre.

Også Ødegaard spilte en god kamp for Norge, og han var involvert i begge målene. Han er en viktig spiller for Norge, og han begynner å finne formen igjen etter en tung periode i Arsenal.

Norge har nå to seire og én uavgjort på tre kamper i Nations League, og de leder gruppen sin. Neste kamp er borte mot Serbia 24. september.