Oppdal Fjellmaraton

Er du klar for en av Norges tøffeste fjellmaraton? Oppdal Fjellmaraton er et utfordrende løp i vakkert fjellterreng, og i år arrangeres det for 35. gang.

Løpet går over tre fjelltopper på totalt 42 kilometer, med en stigning på over 2000 høydemeter. Dette er et løp for de tøffeste og mest erfarne løperne, men det er også åpent for alle som ønsker å utfordre seg selv.

Løypa starter i sentrum av Oppdal, og går først opp på fjellet Storhornet. Deretter følger en fantastisk nedoverbakke til Grøvudalen, før løperne tar fatt på den bratte stigningen opp på Grøvudalsnebba. Fra toppen av Grøvudalsnebba er det en ny nedoverbakke til Fagerhaug, hvor løperne løper langs elva Driva før de tar fatt på den siste stigningen opp til målet på toppen av Oppdal skisenter.

Oppdal Fjellmaraton er et løp med lange tradisjoner, og det har blitt arrangert hvert år siden 1989. Løpet har blitt stadig mer populært, og i fjor deltok over 1000 løpere fra hele Norge og utlandet.

Hvis du er på jakt etter en utfordrende og vakker løpsopplevelse, er Oppdal Fjellmaraton et løp du bør vurdere. Løpet arrangeres lørdag 19. august, og påmeldingen er åpen nå.

Her er noen tips til deg som skal løpe Oppdal Fjellmaraton:

• Tren godt i forkant. Dette er et krevende løp, så det er viktig å være godt forberedt.
  • Ta med deg nok mat og drikke. Det er ingen matstasjoner underveis, så du må sørge for å ha med deg nok energi til å komme i mål.
  • Kle deg godt. Været i fjellet kan være uforutsigbart, så det er viktig å ha med seg klær for alle værforhold.
  • Start tidlig. Løpet starter klokken 08:00, og det er viktig å være i god tid for å varme opp og gjøre deg klar til start.
  • Nyt turen! Dette er et vakkert løp i fantastisk natur, så sørg for å ta deg tid til å nyte turen.