Orlando Pirates vs Chippa United: 'n Stryd vol drama en opwinding

Die Orlando Pirates het die afgelope Saterdag in 'n bloedstollende wedstryd teen die Chippa United te Nelspruit se Mbombela Stadion in 'n draai geboor. Die atmosfeer was elektries toe die tuisskare hul span toegejuig het, maar die besoekers van Gqeberha was nie van plan om sonder 'n geveg te gaan nie.

Die wedstryd het met 'n hoë tempo begin, en beide spanne was op soek na 'n vroeë doel. Die Pirates het in die 12de minuut die net geraak toe Monnapule Saleng 'n pragtige doel aangeteken het. Die stadion het ontplof in 'n luide gejuig, en die span van Mandla Ncikazi het momentum aan hulle kant gehad.

Maar die United het nie opgegee nie, en hulle het 'n paar gevaarlike aanvalle geloods. Hulle het in die 25ste minuut 'n strafskop gekry toe Tshegofatso Mabaso in die strafgebied afgesit is. Mabaso het die strafskop koelbloedig ingeskop en die telling 1-1 gelykgemaak.

Die wedstryd het daarna in 'n vinnige heen-en-weer-geveg ontaard, met beide spanne wat gretig was om die voorsprong te neem. Die Pirates het egter in die tweede helfte die oorhand gekry, en hulle het in die 75ste minuut weer eens die net geraak. Thabiso Monyane het 'n pragtige voorsprong aan Saleng gegee, wat die verdediging ontsnap het en die bal in die hoek van die net geslaan het.

Die United het alles in die stryd gegooi om 'n gelykopuitslag te probeer bewerkstellig, maar die Pirates se verdediging het sterk gebly. Die finale fluitjie het geblas, en die Pirates het met 'n 2-1-oorwinning weggestap.

Dit was 'n belangrike oorwinning vir die Pirates, wat hulle tot die derde posisie op die ranglys opgestoot het. Die United was teleurgesteld, maar hulle het gewys dat hulle teen die beste spanne in die liga kan meeding.

Die wedstryd was 'n uitstekende vertoning van Suid-Afrikaanse sokker, en dit het weer eens bewys waarom die Premier Sokkerliga een van die mees opwindende en mededingende ligas in Afrika is.