Orlando Pirates vs Polokwane City

Die seegeveg van die Suider-Afrikaanse Premierliga-seisoen 2022/23 tussen Orlando Pirates en Polokwane City het nie teleurgestel nie.

Die wedstryd is gespeel op die Orlando-stadion in Soweto, en die tuisspan het met 3-0 gewen danksy doele deur Monnapule Saleng, Evidence Makgopa en Kabelo Dlamini.

Die Pirates het die wedstryd sterk begin en het binne die eerste vyf minute verskeie kanse gehad. Saleng het die telling in die 55ste minuut geopen met 'n koelafronding na 'n pragtige pas van Thembinkosi Lorch.

Makgopa het die voorsprong in die 85ste minuut verdubbel met 'n kragtige kopbal na 'n voorsprong van Goodman Mosele.

Dlamini het die telling in die 90ste minuut afgesluit met 'n langafstand-skop wat in die net vasgesteek het.

Die Pirates se oorwinning het hulle tot die tweede plek op die liga-ranglys laat styg, terwyl Polokwane City in die 10de plek bly.

Hier is die hoogtepunte van die wedstryd:

• Orlando Pirates het die balbesit met 58% beheer.
  • Die Pirates het 13 skote op doel gehad, teenoor Polokwane City se 6.
  • Polokwane City het een geel kaart gekry, terwyl die Pirates geen kaarte gekry het nie.

Die Pirates sal nou vir die internasionale pouse voorberei, terwyl Polokwane City in hul volgende wedstryd teen Kaizer Chiefs sal speel.