PEC ZWOLLE VERRAST AZ, MAAR VERLIEST TOCH

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een verdienstelijke prestatie neergezet, maar toch verloren van AZ. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong, maar na rust boog de koploper de stand nog om.
Verrassende voorsprong
PEC begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel de leiding te nemen. Een mooie combinatie werd door Dylan Vente koelbloedig afgemaakt: 1-0. AZ probeerde daarna wel de gelijkmaker te forceren, maar de Zwolse defensie stond als een huis.
Onfortuinlijke tegengoal
Na rust was het echter AZ dat sterker uit de kleedkamer kwam. In de 50e minuut was het dan ook raak voor de Alkmaarders. Een voorzet werd ongelukkig door Sam Kersten in eigen doel gekopt: 1-1.
Dubbelslag Sadiq
Enkele minuten later was het alweer raak voor AZ. Aanvaller Ibrahim Sadiq kopte de 2-1 binnen. PEC probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar het zat niet mee. Daardoor bleef de eindstand 2-1 in het voordeel van AZ.
Koppositie
Door de overwinning klimt AZ naar de koppositie van de Eredivisie. PEC Zwolle blijft voorlopig op de dertiende plaats staan.